Thatcham family bathroom - full refurbishment

Before - a shower is desperately needed, and is a general update and refurb.

Before - the separate loo and basin, with a frustrating lack of surface space, inevitably made the bathroom feel crowded and cluttered.

After - Dark flooring and a combination of light walls and darker floor-to-ceiling tiles give the room a sophisticated look and feel.

After - An L-shaped shower bath provides the much needed shower space in an already full room.

After - The mirror bounces the light from the window around the room.

After - The new electric shower ensures endless hot water in a 'proper shower'.

After - A wall cabinet maximises storage, while the wall hung loo adds to the feeling of space.

After - The L-shaped bath is double ended, so nobody 'gets the taps'.

The owners and their teenage children wanted a new modern, fully functioning, clutter-free bathroom. 

There was no need to change the layout, so instead we swapped the original bath with shower attachment for an L-shaped bath with electric shower overhead (no more running out of hot water!).

An elegant single sink unit with wall-hung toilet provided a clean surface, while the wall hung cabinet provided plenty of storage. Floor to ceiling zoned tiling also helped to minimise visual clutter.  

The couple love the new bathroom, as do their teenagers - so much so, we were soon asked to come back and refurbish the master bedroom ensuite for the parents!